Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Wasabi

20. prosince 2008 v 18:14 | z knihy o koření
Historie
První zmínky o wasabi jako kulturní rostlině spadají do 10. století, kdy byl již v Japonsku využíván v lékařství. Dnes se celá rostlina používá v kuchyni.

Vlastnosti
Podporuje trávení, hřeje; chuť wasabi je palčivě ostrá, připomínající křen.
Použití
V Japonsku se toto koření používá čerstvé, mimo Japonsko sušené nebo ve formě zelené pasty.
Kuchyně
V Japonské kuchyni se wasabi obvykle podává čerstvě nastrouhané k syrové rybě (sushi) a k nudlovým pokrmům.
________________________________________
Sushi
Jedno z nejznámnějších japonských jídel.
Sushi - vařená rýže se speciální octovou omáčkou, řasou a různými ingrediencemi (wasabi, tuňák, syrová ryba - losos, kaviár atd.)
Druhy sushi
  • NIGIRI SUSHI
  • SAHSIMI SUSHI
  • CHIRASHI SUSHI
  • TEMAKI SUSHI
  • MAKI SUSHI
  • OSHI SUSHI
Obrázek “http://www.irlaiks.lv/images/upload/recipies/21603/sushi_Menue.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Medlin Medlin | Web | 21. prosince 2008 v 11:27 | Reagovat

Děkujuuu:)

2 lila lila | Web | 28. prosince 2008 v 20:51 | Reagovat

tuto rostlinku znám, i když je pravda, že jsem ještě neměla tu čest ji ochutnat

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama