Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Tagliatelle, Tagliarini, Fedeli

30. prosince 2008 v 13:08 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Tagliatelle neboli fettucini jsou boloňskou specialitou. Jsou to ploché, 6 mm široké pentlovité nudle, které se stejně jako ostatní těstoviny vyrábějí z tvrdé pšenice. Mohou se snadno připravit i doma nebo se kupují čerstvé nebo sušené. Podávají se s rozličními omáčkami - od jednoduchých z mléka a másla až po složité omáčky k masu, rybám a drůbeži. Tagliatelle verdi jsou obarvené špenátovým protlakem.

Tagliarini: Ploché pentlovité těstoviny podobné těstovinám tagliatelle, ale o něco užší. Mohou se dělat doma, běžně se však prodávají hotové i čerstvé ve speciálních obchodech a také v zelené podobě.

Fedeli: Velmi jemné těstoviny stočené do tvaru válce jsou podobné těstovinám vermicelli
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama