Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Rýžové, pšeničné a luštěninové nudle

30. prosince 2008 v 16:49 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Nudle jsou v Číně symbolem dlouhověkosti, a proto se často podávají na oslavě narozenin s přáním dlouhého života. Rýžové nudle se dělají v dlouhých vláknech, která se přeloží a zabalí.

Rýžové nudle ploché
Tyto ploché nudle stužkovité rýžové nudle se dělají v dlouhých proužcích a často se nazývají rýžové tyčinky.
Rýžové nudle kroucené
Rýžové nudle jsou nejběžnější v jižní Číně, kde se pěstuje hodně rýže. Sušenému bloku kroucených nudlí se říká i rýžové vermicelli.
Pšeničné nudle
Ploché pšeničné nudle ve tvaru tyčinek jsou k dostání v různých šířkách a upravují se podobně jako rýžové nudle.
Průsvitné nudle
Čínské a japonské průsvitné nudle se dělají z těsta připraveného z fazolu munga, hrachového škrobu nebo pšeničné mouky. V Japonsku se nazývají harusame (jarní déšť) a jsou charakteristické pro kousky ryby a zeleniny v bujonu. V Indii se průsvitným nudlím říká sevian neboli čínská tráva a používají se k přípravě sladkých pokrmů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Radka Radka | Web | 30. prosince 2008 v 17:00 | Reagovat

rýžové nudle jsou skvělé

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama