Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Olivový olej (s fenyklem)

9. srpna 2008 v 11:15 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Olivový olej
Proslulý olivový olej se vyrábí hlavně v Řecku, ve Francii, Itálii a ve Španělsku. Prodávají se dva typy: olej vyrobený z prvního lisování za studena a čistý olivový olej. První typ se získává jen z dřeně prvotřídních, čerstvě dozrálých plodů; čistý olivový olej se lisuje ze dřeně a pecek plodů horší jakosti. Dobrý olivový olej je světle zelený a bez vůně; světle žlutý olej (z druhého lisování za tepla) není obvykle už tak kvalitní. Olivový olej se používá na saláty i na vaření.
Olivový olej s fenyklem
Extrahuje se z černých oliv, přichucuje fenyklem a používá při přípravě ryb.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama