Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Hořčice v kuchyni

8. srpna 2008 v 23:56 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Málokdy se používají k ochucení pokrmů celá hořčičná semena, většinou se melou na kaši nebo se mletá suší na prášek. Prášková hořčice se připravuje smíšením se studenou vodou na hladkou pastu (teplá voda nebo ocet nejsou vhodné). Pálivost se plně rozvine asi po 10 minutách. Po chvíli se opět zmírní, ale typická chuť a vůně hořčice zůstává.

Při přípravě omáček rozmícháme nejdříve práškovou hořčici na pastu (nebo použijeme hořčici přímo ze sklenice) a přidáme do hotové omáčky. Hořčice se přidává také do majonézy a zejména francouzská dijonský hořčice do různých omáček. V kuchyni se uplatní všechny typy hořčice ostřejší i méně ostré.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama