Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Hořčice

8. srpna 2008 v 23:39 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Hořčice je pikantní chuťová přísada vyráběná ze semen tří různých druhů rostlin z čeledi brukvovitých. Nejsvětlejší semena má hořčice bílá neboli bělohořčice setá (Sinapis - Leucosinapis alba), nazývaná také žlutá; Brassica nigra je hořčice černá (se semeny hnědými až černými) a Brassica juncea hořčice sítinovitá (neboli hnědá).

Hořčice jsou všeobecně považovány za pálivé, jak už jejich jméno říká, avšak většina přípravků z hořčičných semen je mírně ostrá a jen čerstvě připravené anglické, čínské a japonské hořčice jsou opravdu ohnivě pálivé.
ZDROJ: obrázek číslo 1 nafotil Lubomír Opletal, další fotky zde.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama