Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Dijonská hořčice

9. srpna 2008 v 9:13 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Existují čtyři tradiční typy francouzské hořčice:
  • dijonská
  • hořčice z celých semen
  • bordeauxská
  • floridská
    Mimo hranice Francie je nejznámější dijonská hořčice z Burgundska. Je obvykle světlejší než její bordeauxský protějšek, protože se vyrábí ze semen hořčice černé, jejichž tmavé slupky se odstraňují. Je také ostřejší a měla by se používat k pokrmům, jejichž chuť potřebuje zvýraznit, jako jsou steaky, hamburgry a vařené hovězí maso. Používá se také do pikantních omáček.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama