Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Zelenina

19. července 2008 v 10:57 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Zelenina je jedlou částí určitých rostlin - jednoletých nebo dvouletých.
  • pěstovaná zelenina má předky mezi planými rostlinami
  • do Evropy se plodiny šířili z Asie
  • v Evropě se od středověku pěstovala zelenina v nížinách
  • Nicolas Appert koncem 18. století poprvé potraviny konzervoval
Složení
  • voda
  • cukr
  • bílkoviny
  • tuky
  • vitamíny
  • minerály
  • vlákniny
Zelenina v kuchyni
  • vyhýbáme se zelenině, která je zvadlá, změklá, zažloutlá, poškozená
  • při loupáná a krájení ztrácí vitamíny a živiny
  • dlouhým vařením ztrácí také spoustu živin
  • při styku se vzduchem některé zeleniny ztrácejí barvu - způsobují to oxidační enzymy
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama