Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Tymián (Thymus spp.)

30. července 2008 v 15:26 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady, Wikipedia |  Bylinky
Tato vytrvalá bylinka má mnoho odrůd. Listy ať už čerstvé nebo sušené, mají nejrůznější použití. Tymián má silnou až ostrou chuť a vůni, proto se místo něj často používá jemnější odrůda s citronovou příchutí. Tymián ochucuje polévky, dušené pokrmy, pečená masa a drůbeží nádivku.

Působí proti průjmům, nadýmání. Mírní i kašel a působí protizánětlivě. Využívá se v kosmetickém průmyslu. Je to koření Španělska, Francie, Itálie, Řecka, Albánie a Balkánu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama