Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Petržel listová (Petroselinum crispum)

30. července 2008 v 15:38 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady |  Bylinky
Petržel, původem ze Středozemí, má několik odrůd, které se dělí na hladkolisté a kadeřavé, kořenové pěstované pro kořeny a tzv. neapolskoua neboli italskou petržel, pěstovanou pro řapíky podobné celerovým.

Listy petržele mají mnoho způsobů použití, přinejmenším jako ozdoba pokrmů. Vkládají se do jemných bylinkových směsí, do omáček a nádivek. Petržel je k dostání čerstvá nebo sušená.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama