Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Hrušky

20. července 2008 v 22:42 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady
Hrušeň (Pyrus communis)
Dnes existuje pře 5000 kultivarů hrušní, které se pěstují na celém světě. Dezertní hrušky mají šťavnatou bílou dužinu s lehce nakyslou, někdy i zcela sladkou chutí a těžkou, ale příjemnou vůní. Na zavaření se používají plody tvrdší, s nevýraznou chutí a jen málo šťavnaté. Hrušky zrají a sklízejí se během krátké doby, a jakmile dozrají, velmi rychle se kazí. Hrušky se mohou raké sušit, podávat jako moučník se šlehačkou nebo jiným ovocem, čerstvé se přidávají do ovocných salátů nebo se podávají celé se sýrem. Rozvařené hrušky se zpracovávají na zavařeniny a do cukrovinek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 maja010 maja010 | Web | 22. července 2008 v 18:48 | Reagovat

Mám ráda hruškovou zavařeninu.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama