Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Cibulová zelenina

20. července 2008 v 22:38
Allium porrum - pórek
Je zimní zeleninou původem z Evropy. Podává se dušený s omáčkou, gratinovaný, zapékaný nebo vařený v polévce.
____________________
Allium cepa - cibule kuchyňská
Považuje se za "krále zeleniny" - všestranné využití. Existují dva hlavní typy, mírně a silně ostrý, a dva tvary, kulatý nebo oválný. Cibule je dostupná po celí rok, jí se syrová, vařená, dušená, smažená a je součástí mnoha pokrmů.

____________________
Allium cepa - cibule červená, velká červená cibule
Cibule červená - Podlouhlý, málo ostrý až sladký typ cibule se pěstuje na mnoha místech. Vařením se červená barva ztrácí.
Velká červená cibule - Tento typ cibule má příjemnou, často až sladkou chuť. Jí se syrová v salátech, vaří se a peče jako zelenina nebo se používá k ochucení polévek, omáček a dušených pokrmů.
____________________
Allium sativium - česnek
Pochází pravděpodobně ze střední Asie. Prodává se po celý rok v palicích, z nichž podle potřeby odloupneme jeden nebo dva stroužky. Používá se jako koření.
____________________
Jarní cibulka
Sklízí se mladá s natí, dokud je jemná a než se vytvoří cibule. Vynikající na chleba, do salátů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 maja010 maja010 | Web | 31. července 2008 v 12:45 | Reagovat

zajímavé počteníčko!:-)

2 Jessie Jessie | Web | 26. listopadu 2009 v 17:21 | Reagovat

Máš to tu super. Hlavně mi pomohl tento článek na pěstitelky. Nechceš být SB? kdyžtak napiš na blog.
Díky Jessie

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama