Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Brutnák lékařský (Borago officinalis)

28. července 2008 v 14:56 | z knihy Kuchařské suroviny a přísady, ordinace.cz |  Bylinky
Jednoletá bylinka pocházející ze Středního východu, v současné době běžně roste v jižní Evropě a jižní Anglii. Jako koření se používají květy a listy, čerstvé nebo sušené se vkládají do octa, ochucují omáčky a saláty. Chutí připomíná okurku, přidává se do vinného střiku. Výborně chutná smetanový sýr nebo jogurt ochucený jemně nasekanými listy.

V přírodní medicíně se brutnák užíval jako lék při horečkách, zevně k obkladům na rány a vředy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 andrejka10 andrejka10 | Web | 30. července 2008 v 10:42 | Reagovat

jejjjjjjjjjj mas moc hezky blog spriatelis?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama