Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Indický chléb "capati"

7. srpna 2006 v 18:35 |  Indie
Suroviny:
  • 225 g hrubé celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 ml vody

    Postup přípravy:
    V míse smícháme mouku a sůl. Ve směsi uděláme důlek, do kterého nalijeme po částech vodu a vymícháme na vláčné těsto. Těsto na vále intenzivně hněteme asi 7 až 10 minut. Potom necháme sebe i těsto asi 15 až 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme asi 10 - 12 placek. Placky pečeme na pánvi s těžkým dnem. Když je pánev horká a stoupá z ní kouř stáhneme oheň a položíme placky - "capati" na dno pánve. Když se placky začnou nafukovat, tak je obrátíme a stlačíme plochou lžící ke dnu a ještě jednou obrátíme. Servírujeme na teplé míse.
Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama