Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Indické pečené brambory - Alu bhúne

7. srpna 2006 v 18:37 |  Indie
Suroviny:
  • 700 g brambor
  • 40 g tuku
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 velký bobkový list
  • 1/2 lžičky cayenského pepře
  • 1/2 až 3/4 lžičky směsi koření "garam másala"
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená nebo 1/2 lžičky cibulové soli podle chuti

    Postup přípravy:
    Oloupané a osušené syrové brambory nakrájíme na kousky velké 3 cm. Rozpálíme tuk a vložíme do něho brambory s kurkumou a bobkovým listem. Opékáme za stálého míchání na středním plameni 5 minut. Přidáme cibuli se solí nebo cibulovou sůl a cayenský pepř a opékáme dalších 5 minut. Posypeme směsí koření "garam masála", přidáme ještě trochu tuku a zamícháme. Přikryjeme pokličkou a ponecháme několik minut na prudkém žáru. Během této doby pánví opakovaně zatřeseme. Brambory by měly být už hotovy. Ještě sejmeme pokličku a opékáme, dokud garam másala nevytvoří na povrchu křupavou kůrku. Před podáváním posypeme čerstvě mletým černým pepřem.
Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama