Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Indické kuřecí čtvrtky v "římském hrnci"

7. srpna 2006 v 18:40 |  Indie
Suroviny:
  • 1 celé kuře
  • 200 g bílého jogurtu
  • 2 lžičky směsi koření "Tandoori Masala" od Antonína
  • sůl
    Příloha: rýže, chléb, pečivo zelenina, ovoce, omáčky apod.

    Postup přípravy:
    Kuře rozdělíme na čtvrtky, částečně vykostíme a zbavíme kůže. Do misky dáme bílý jogurt, směs koření "Tandoori Masala", sůl a promícháme. Touto směsí potřeme kuřecí čtvrtky a dáme do chladničky na 24 hodin proležet. Keramický římský hrnec i s poklicí namočíme na 1 hodinu do studené vody. Kuřecí čtvrtky vložíme i s marinádou do hrnce a pečeme pod pokličkou při teplotě 200 - 250 °C cca 45 minut. Pak pokličku římského hrnce odklopíme a maso pečeme z prudka ještě asi 15 minut. Během pečení potíráme marinádou z hrnce. Podáváme s rýží vařenou nebo dušenou, nejlépe s karí a omaštěnou máslem. Ozdobí různými druhy zeleniny, ovoce, jogurtových omáček, zálivek apod. Záleží jen na naší fantazii a chuti.

Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama