Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Indická sladká šafránová rýže

7. srpna 2006 v 18:43 |  Indie
Suroviny:
  • 1 špetka šafránu
  • 2 lžíce horkého mléka
  • 150 g (3/4 šálku) rýže
  • 45 g ghí tj. přepuštěného másla
  • 3 semínka kardamomu
  • 1 kůry skořice
  • 170 ml (2/3 šálku) chladného mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce smetany na šlehání
  • 30 g oloupaných mandlí, orestovaných
  • 30 g vlašských ořechů, bez slupky
  • 30 g (1/2 šálku) rozinek

    Postup přípravy:
    Špetkou šafránem obarvíme horké mléko. Zvlášť vaříme ve vodě rýži po dobu 5 minut a pak ji scedíme. Rozehřejeme tuk v hrnci a na něm osmahneme během 3 minut scezenou rýži spolu s kardamomem a skořicí. Přilijeme chladné mléko, přisypeme cukr a zahříváme na velmi mírném plameni až je rýže hotová. Přidáme smetanu a předem připravené šafránové mléko, zakryjeme poklicí a povaříme 1 minutu. Hotovou rýži přemístíme lžící na podávací talíře, posypeme mandlemi, ořechy a rozinkami.
Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama