Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Indická grilovaná prsíčka s okurkovou rajtou

7. srpna 2006 v 18:39 |  Indie
Suroviny:
  • 4 kuřecí prsíčka bez kůže
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
    Na rajtu: 1/4 okurky, sůl, 150 ml bílého jogurtu, 1/4 lžičky mletého chilli
    Příloha: indický chléb "naan", salátové listy a "maggi" při podávání rýže na ochucení.
Postup přípravy:
Kuřecí prsíčka naklepeme přes fólii a potřeme dobře promíchanou směsí kari pasty, oleje, cukru, zázvoru a kmínu. Pak je odložíme stranou. Odleželá prsíčka grilujeme na mřížce asi 10 minut nad dřevěným uhlím, při čemž je jednou obrátíme.
Připrava okurkové rajty:
Oloupanou okurku bez semínek (vyjmeme je lžící) nastrouháme, osolíme a dáme na cedník asi na 10 minut vypotit. Vodu na cedníku vymačkáme spodní zaoblenou částí lžíce. Smícháme okurku s chilli práškem a jogurtem a necháme vychladit v ledničce. Pokrm podáváme s prohřátým indickým chlébem "naan", talíř ozdobíme salátem a kousky grilovaných prsíček s okurkovou rajtou.
Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama