Na druhém webu se pomalu rozjíždí rubrika s recepty, tak se přijďte kouknout
zde.

Chutney

7. srpna 2006 v 18:43 |  Indie
Třešňové chutney
Suroviny:
  • 800 g velkých třešní
  • 500 ml octa
  • 1 lžičky tabaska
  • 12 zrnek černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • sůl
Postup přípravy:
Čerstvé třešně omyjeme v chladné vodě a ustřiháme jim stopky - ponecháme však asi jeden centimetr. Vložíme je do větší sklenice. Svaříme ocet, koření a sůl a necháme vychladnout. Pak zalejeme třešně ve sklenici, přidáme tabasko a necháme aspoň tři týdny zrát

Hrozinkové chutney
Suroviny:
  • 400 g hrozinek
  • 8 stroužků česneku
  • 4 lžíce práškového cukru
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 2 lžíce nasekaných mandlí nebo vlašských ořechů
  • 1 šálek octa
  • sůl
Postup přípravy:
Hrozinky namočíme na 24 hodin do octa. Potom přidáme utřený česnek a všechny přísady, uvedem do varu. Za stálého míchání na mírném ohni necháme směs probublávat, až se zahustí na sirup. Sirup nalijeme do sklenic a uzavřeme víčkem.
Vaření.cz - recepty a zajímavosti z kuchyně
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama